bolivian-forest

Als parket ‘goed’ moet zijn

INPA Parket kunt u zien als een ambachtelijk bedrijf in de parketwereld. Met parketmensen in hart en nieren.

INPA Parket beschikt constant over maar liefst 30.000 m² aan voorraad. We kunnen direct uit voorraad leveren.

Respect voor mens en natuur

bolivian-forest-2INPA Parket gelooft sterk in geven en nemen van de natuur. Wij zijn trotse eigenaar van 30.000 ha bos in Bolivia. Dit geeft zonder twijfel een grote verantwoordlijkheid. We zijn FSC® gecertificeerd (FSC-C007666), vanaf de stam tot en met het eindproduct. SCS-CoC-000449. En we maken duurzame overeenkomsten met de lokale bevolking. Toen we in Bolivia begonnen, was het bos moeilijk bereikbaar. Nu is er een complete weg, water en energie infrastruktuur. Er vindt uitsluitend selectieve kap plaats.

Elke boom telt

trunk_numberingAlle bomen worden nauwkeurig in kaart gebracht. Ons bos is verdeelt in blokken. De bomen worden selectief per blok geoogst. Het blok wordt dan voor minstens 25 jaar afgesloten, behalve voor wetenschappers, die er onderzoek doen. Elke stam draagt een uniek label en vergezelt de stam gedurende het hele proces tot aan het eindproduct.

Herbebossing

reforestration-2Tot 2004 was Paraguay het derde land in de wereld met de grootste ontbossing. Veel bomen moesten wijken voor soja en intensieve veeteelt. Herbebossing is cruciaal om erosie te stoppen en het natuurlijk evenwicht te herstellen. INPA Parket voelt zich verantwoordelijk hiervoor en neemt daarom deel aan verschillende herbebossingsprojecten in Paraguay.