FSC Certificering

Verantwoordelijk bosbeheer betekent respect voor het milieu, de lokale populatie en de economie. FSC® is een internationaal erkend en onafhankelijk kwaliteitsmerk voor verantwoord bosbeheer. Geselecteerde houtkap, goede werkomstandigheden en een versterking voor de lokale economie, zijn enkele voorbeelden.

INPA Parket staat voor goed bosbeheer.

Hout is ‘het groeiende goud’. Hout uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen levert de beste balans op tussen economisch én duurzaam rendement.

Duurzaam bosbeheer is goed voor het klimaat.

Een boom neemt tijdens het groeien via de bladeren het broeikasgas kooldioxide (CO2) uit de lucht en geeft zuurstof (O2) vrij in de atmosfeer.  Zuurstof is onontbeerlijk voor onze ademhaling. Zolang we de geoogste bomen gebruiken in producten en niet verbranden, komt de CO2 niet terug in de atmosfeer. Bij duurzaam beheer zorgt de beheerder er voor dat er na het oogsten weer bos terug groeit. Deze groeiende bomen nemen ook weer CO2 op uit de atmosfeer. Daarnaast wordt er bij duurzaam beheer niet meer geoogst dan er bos bijgroeit. Daarom is duurzaam bosbeheer goed voor het klimaat.

Ontbossing gebeurt heel veel. Iedere twee seconden verdwijnt een voetbalveld aan bos!  De impact van de hierbij vrijgekomen CO2 laat zich raden. Tel hierbij het steeds maar stijgende wereldwijde energieverbruik op, ook een grote bron van CO2 uitstoot, en de conclusie kan alleen maar luiden dat ontbossing geen goede zaak is.